Vem är jag?

Vem är jag och vem är du?

Vem är jag?
Ytlig och ointressant presentation:
Jag heter Ingela Kolbrand Gustavsson, är ett betydelselöst antal år, har firat 20-årig bröllopsdag och har triss i pojkar. Vi bor i ett stort och mycket gammalt hus i skogen och har fyra röda katter. 

Längre och djupare presentation: 
Jag är en ständigt ifrågasättande person. Jag föddes med en extra uppsättning VARFÖR, men har sällan varit nöjd med svaren jag fått, som ofta lagts fram som självklara. Vid närmare granskning har dom inte heller klarat mitt test och jag har fått leta vidare. Detta har kanske gjort mig lite trotsig mot auktoriteter. Dom ska liksom inte tro att dom VET allt.

Jag är också en tålmodig person som lugnt kan invänta svaret, som jag vet finns någonstans. Det gäller bara att leta på rätt ställe. Jag har upptäckt att de logiska svaren på de djupare frågorna, inte finns i det vanliga mediabruset. Du hittar inga svar på E4an, du måste in på grusvägarna och då menar jag både bildligt och bokstavligt!
🙂

Jag är lite av en filosof. Jag har alltid letat pusselbitar som logiskt kan förklara Meningen med livet, om hur saker och ting hänger ihop. Nu har jag hittat mina förebilder som kan förklara det och tänker att nu är det dags att dela med mig av mina insikter.

När jag var i tonåren stod jag ibland framför spegeln, såg mig själv djupt i ögonen och undrade: Vem är du? Vem är du som tittar tillbaka på mig? Vem är du som vet så mycket mer än jag? Varför vet inte jag lika mycket som du?
Nu vet jag mer.

Jag beundrar människor som är kloka, visa, snälla, ödmjuka och starka. De som är sig själva på ett naturligt sätt, de som tänker sina egna tankar, de som inte anpassar sin personlighet till samhällets konstruerade mallar, utan säger nej till det som känns fel. Om det behövs ställer dom sig utanför på ett självklart sätt. Dom respekterar andra människor för vad de är och försöker inte att övertala någon om att dom har rätt. Allt dom säger och gör genomsyras av en godhet och dom gör ingenting enbart för egen vinning, utan för mänsklighetens bästa... Dom vet vilka dom är och är trygga i sig själva. Om dom finns? Jodå, det gör dom och jag skulle gärna vilja vara en av dom!
😉

Å vem är du?
Jag minns en Oprah Winfrey Show, där Oprah bad en kvinna berätta om vem hon var. Kvinnan börjar beskriva sig som fru och mamma osv och så frågar Oprah igen: - Ja, men vem är DU? 
Hon såg först ut som om hon inte förstod frågan, men så insåg hon plötsligt och fick tårar i ögonen... Hon visste inte vem hon egentligen var, utan kunde bara beskriva sig själv utifrån alla de roller hon spelade. Så sorgligt.
Så vilka är vi egentligen, när vi inte spelar våra roller?

Jag tror att många känner sig lite annorlunda, lite udda, att man inte är som "alla andra". Man får eller tar en roll och så spelar man med i spelet, men... är man sig själv? Hur mår man om man inte kan vara sig själv eller ännu värre, inte ens vet vem man är? Kan vilsenheten ta sig uttryck i depression och ångest? Hur tar man reda på vem man egentligen är? Hur kan man förändra sig själv som person och hur reagerar ens omgiving när man inte längre håller sig till spelreglerna?

Typiska frågor som jag har funderat en del på.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS