Welcome down the rabbithole...

Ett sanningens ord

Kan vi vara överens om att sanningen inte är konstant, att sanningen ser olika ut för olika människor, beroende på arv och miljö och att det som var sant igår, inte är sant idag och att det som är sant idag, troligtvis inte kommer att vara sant i morgon...?
Det är ju självklart när man uttrycker det på det viset, eller hur. Vi måste ju ha ett öppet sinne om vi ska kunna utvecklas, dvs ta till oss nya sanningar. Varför kan vi inte förstå hur korkat det är att till varje pris försvara våra gamla sanningar! Varför överger vi inte bara en gammal förlegad sanning, när vi hittar en ny bättre, mer logisk, som alla skulle må bättre av. Varför?
Jag skulle säga av rädsla... av rädsla för det okända, av rädsla för att förlora anseende och därmed miljardvinster, av rädsla för att erkänna att vi haft fel i 5, 10, 50, 100, 2000år!! Vi kommer ju framstå som ointelligenta! Hur kunde vi vara SÅ dumma?! Därför hävdar vi att VI minsann inte har fel, det är DOM som har fel! Och så hamnar vi i helt absurda situationer. Absolut inte värda Homo Sapiens Sapiens eller...? Hur intelligent är en art som sågar av den gren dom själva sitter på?
Nä, kom igen nu. Stäng av autopiloten och börja träna lite civilkurage! (Hoppsan, det där sista var visst till mig.)


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS