Welcome down the rabbithole...

Medborgarlön

För ett tag sen delade en av mina FB-vänner med sig av följande länk:
"Medborgarlön istället för tillväxt." Läs gärna artikeln i Fria tidningen.
http://www.fria.nu/artikel/89227

Man har ju hört talas om det här med medborgarlön då och då och först tänkte jag väl att:
Det låter ju fantastiskt, men det är väl helt omöjligt! Antar jag...
Men för varje gång ordet dyker upp och jag funderar mer på det, så låter det plötsligt som den optimala lösningen på ALLA problem.  Eller ja... nästan alla problem. Känslan är iaf odelat positiv. 

För några år sedan gick jag en kurs i personlig utveckling för Kjell Haglund. (Fantastisk människa btw!) Den hette Passion of Life. En hel vecka tillbringade vi i Oskarshamns skärgård. Ingen tv, ingen radio, inga löpsedlar eller tidningar. Vi var 15 personer, från Lund i söder, till Ö-vik i norr och från Halmstad i väster och Färjestaden i öster. Behöver jag säga att det var en alldeles speciell vecka i mitt liv!

Jag skulle kanske kunna skriva en bok om alla underbara människor som alla kommit för att förstå lite mer om meningen med livet och som så öppenhjärtligt delade med sig av sina alldeles unika livshistorier. SÅ otroligt lärorikt!
En av dessa var en mycket färgstark kvinna. Hon var väldigt öppen och framåt, hade en naturlig pondus och tog plats på ett självklart sätt. Hon jobbade som organisationskonsult och försökte få "äldre herrar i kostym och slips" att tänka nytt, effektivare och att inte vara rädda för förändringar! Jag TROR inte att det förkom nån som helst sexistiska skämt på hennes möten, om jag säger så. Hade nån varit dum nog att försöka sig på nån låg liten lustighet i syfte att förminska, så hade hon med en blick kunnat förvandlat honom till en våt fläck eller en vårtig padda. En del kan sånt! Jag måste lära mig det!
   

Iaf. Hon berättade vad hon tyckte om just Medborgarlön. 
"- Men vi säger att alla får 10 000kr/mån, så det täcker det som är basic; mat, kläder och tak över huvudet."
Jamen precis! Tänk om alla skulle få allt dom behöver för ren överlevnad, utan att regeringen krävde en motprestation! Jag menar det är ju inte orimligt! Ingen borde utsättas för sådan utpressning i civiliserad tid! (Hoppsan! Hårt ord? Njaä.)
Men framför allt för att den kapitalistiska modellen är det största hotet mot både människor och miljö. Vem som helst kan väl räkna ut att det är ohållbart i längden; att vi måste konsumera, för vi måste producera, för att systemet kräver ständig tillväxt!! Dessutom har vi kopplat ihop arbete med människovärde, på nåt konstigt sätt, att man måste vara produktiv för att räknas. Trodde skatten var till för en trygg infrastruktur och social "försäkring", men nu används den till helt andra grejer och vi utförsäkrar människor och inför RUT-avdrag! Ytterst osmakligt!

Men hallå!! Vad sysslar vi med?!  Tänk om Jesus eller nån högt utvecklad varelse från yttre rymden skulle komma och fråga en:
-Jaha, och hur försvarar ni ett sånt här system då? Vi har hört att ni beskriver er själva som intelligenta...
Jag hoppas att dom ALDRIG gör det!  Fy så pinsamt! Det går ju inte att försvara nåt så primitivt och samtidigt hävda att; -Vi är minsann smarta!


Kan bara känna att Gary Zukav har helt rätt, när han beskriver vår utvecklingsfas. Om man jämför med den högsta intelligensen i  universum, så befinner vi oss ungefär på dagisnivå. Vi sitter i sandlådan och leker största spaden vinner, så vi har en bit kvar alltså. Suck! På just den här punkten känner jag mig lite otålig och tänker att; -Nähä, det här är sista gången jag tänker reinkarnera på den här planeten! Asså, jag blir helt matt i pälsen bara jag tänker på att köra ett varv till här!

Nämen ärligt! Tänk dig hur det skulle vara om vi hade medborgarlön...

Alla skulle få chansen att göra det som dom VERKLIGEN ville och brann för. Tänk vilka fantastiska skapelser vi skulle få uppleva... eller förjävliga... men det spelar liksom ingen roll! Tänk vilken inspiration och kreativitet som skulle kunna flöda om inte massan tvingades in i den själsdödande grottekvarnen.

-Jaha och VEM ska jobba då och dra in pengar till skatten hade du tänkt??!! You stupid nut!!! tänker du då.

Jamen snälla du, säger jag då, HUR många skulle nöja sig med 10 000kr i månaden???!!! Inte en spänn över till nöjen, den där snygga jackan, gå på krogen, åka på utlandsemester och dessutom skulle pengarna bara räcka till en 1:a med kokvrå i obygden! Tänk efter nu och svara ärligt. INTE MÅNGA! 

MEN! Ingen skulle längre kunna utnyttjas på en arbetsplats eller behöva stå ut med olika missförhållanden, då skulle man bara kunna säga:
-Nä tyvärr, här vill jag inte jobba om ni inte åtgärdar. Ha det bra. BYE!

Eller man skulle bara kunna ta ett år ledigt när man känner att  man behöver det, man kanske inte mår riktigt bra och skulle behöva ta hand om sig själv eller sitt barn eller någon annan. Och vad skulle hända med arbetslösheten och alla som mår dåligt pga av den... Kanske skulle den försvinna!

Tänk vad många nya "yrken" vi skulle kunna få se, som vi missar nu bara för att dom inte är tillräckligt vinstbärande... Synd! Det hade varit spännande att se vad människan skulle kunna hitta på om hon haft den friheten.
Alltså, jag tror att människor som av olika anledningar inte orkar arbeta 40tim i veckan, 47 veckor om året i 45 år, skulle skapa sin egna "jobb" och må fantastiskt bra om dom fick den friheten och jag är säker på att människor inte skulle vara lika sjuka som dom är nu. MASSOR av pengar att tjäna!! (Men det skulle väl inte läkemedelsmaffian gilla.)

Bara dom som tror att det inte finns så det räcker till alla, som tror att man måste roffa åt sig miljoner för att känna sig trygg och som tror att man måste sno åt sig makten för att inte själv bli kastad i rännstenen, skriker att det är omöjligt! Men pengar ska inte samlas i stora högar och bara ligga där overksamma som en trygghetsförsäkring. Det skapar blockeringar. Det stoppar energiflödet och problem uppstår. Pengar ska flöda runt, runt i systemet som en energi ALLA ska ha tillgång till, inte bara några få. Då kan alla känna sig trygga utan att det sker på någon annans bekostnad.

Nä, med medborgarlön ser jag bara glada och lättade människor i en mer harmonisk värld. Ser fram emot det!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS