Welcome down the rabbithole...

Överklagan

Sitter och klurar på hur man författar ett slagfärdigt överklagande... UTAN att få det att låta som satir. Det är svårt. Mycket svårt. Jag gillar satir. Min humor ligger dessutom åt det tragikomiska hållet och jag har en tendens att överdriva och förlöjliga, när jag tycker att överheten tagit beslut som vittnar om låg intelligens och total avsaknad av förnuft, men jag kämpar emot! Man tas inte på allvar om man går för långt och det är inte alltid läge för att skämta till det. Men ibland KÄNNS det som om ens IQ måste börja på 200 nånting i jämförelse med vissa beslutfattares... fast man MÅSTE ju inte raljera för DET! Man måste kunna hålla sin hybris kort!

Så vad har hänt?! Ja, i tre års tid har min 9-åriga son hämtats upp av skolskjutsen här på vår grusväg, men nu har Nybro kommun överlåtit denna uppgift till ett annat bussbolag, KLT. KLT äger bara stoooora bussar. Så stora att vår väg anses utgöra en trafikfara för de barn som redan sitter på bussen när den kommer hit. Inte för att de plötsligt behöver använda sig av enorma bussar, för så många barn finns inte i krokarna, utan för att det blir billigare att köra med stor buss än med lite mindre.

Så pga effektiviserings- och säkerhetsskäl har kommunen bestämt att släppa av min 9-åring på andra sidan väg 31. Hållplatsen ligger i en långdragen kurva med heldragen linje. Hastighetsbegränsningen är satt till 90km/h, dessutom kör där mycket tung trafik.

När jag fick det här brevet tänkte jag att det måste blivit nåt misstag nånstans, så jag ringde kommunen och frågade:
-Tycker du att det är lämpligt att släppa av en 9-åring på DEN vägen och låta honom gå över där själv?!
Nej, det tyckte han ju inte, men det var inte han som lagt rutten. Det hade KLT gjort så ring dom, tyckte han.
Jag ringde KLT:
-Ja, dom är ju för roliga på kommunen! Vi har ju lagt rutten efter en lista vi fått från DOM! Du får ringa tillbaka till kommunen.
Kommunen suckade lite och sa att:
-Listan har vi gjort i samråd med KLT. Dom föreslog hållplatsen som ett bättre alternativ och det måste vi lita på, men jag ska ringa dom.
Efter ett tag ringde han tillbaka och meddelade att personen han skulle tala med hade semester denna vecka, men att jag skulle hälsa chaufförerna att köra hem min son veckan ut iaf, så skulle han höra av sig igen på måndag.
Det kändes hoppfullt! Självklart skulle inte kommunen tillåta en så trafikfarlig skolväg!

Döm av min förvåning när jag på måndagen får höra av en omvänd hand att:
-Jo, så är det. Din son ska släppas av vid hållplatsen ute vid 31:an och om ni tycker att det medför besvär, så är ni välkomna att överklaga. Jag kan skicka med en besvärshänvisning.
-Ja, tack då...
Man blir mållös! ... först, sen blir man förbannad! Vad i H-E menar dom! Tänker dom VERKLIGEN låta en 9-åring gå över DÄR alldeles SJÄLV! Sinnessjuka dårar!
Äää... ja, ungefär så tänkte jag väl...

Jag skrev en liten insändare till lokala dagspressen, Östran och Barometern. Ni ska veta att jag kämpade! Bara vara saklig, bara vara saklig, BARA VARA SAKLIG... Det tog så på krafterna att jag var tvungen att lägga till ett:
"Måste jag tillägga att jag tycker att det är för jävligt!"
på slutet, bara för att liksom lätta på trycket.


Dom ringde från båda tidningarna... dom ville komma och ställa några frågor och ta bilder. I Barometern hamnade rubriken på förstasidan och artikeln tog upp nästan en hel sida, likaså i Östran. Där kunde jag också läsa att kommunen svarat journalisten att det är föräldrarnas ansvar att barnet tar sig hem säkert från busshållplatsen. Föräldrarna som i detta fall är på jobbet alternativt ligger och sover efter att ha jobbat natt. Vilken arbetsgivare skulle acceptera arbetstider som matchar ett skolschema från årskurs 3?
Vi sa upp fritidsplatsen i våras, för att vi tyckte att det kunde vara ett bra tillfälle för vår son att få ta lite eget ansvar och klara sig själv en stund när han kom hem från skolan. Känna sig lite stor och kunna fixa mellanmål själv och hitta på nåt att göra innan mamma vaknar. Dessutom är jag hemma, skulle det vara nåt så finns jag där...

Men vad gör vi nu? Vi har föräldrar som naturligtvis ställer upp. INGEN vettig människa kan låta detta ske! Det är väl det dom vet...

Men nu är frågan: Hur ska jag få till denna överklagan? Man vill nämligen inte bara ha en överklagan, man vill dessutom att vi skriver HUR vi vill ha beslutet ändrat och jag kan ju säga att hjärnan fullkomligt haglar satiriska förslag. Så den är inte till någon större hjälp... just nu. Förhoppningsvis hinner den lugna sig innan tiden går ut.
Så jag funderar lite fram och tillbaka medan jag väntar svar från Vägverket. Jag har nämligen skickat ett litet mail till dom och frågat om det finns nånting jag kan hänvisa till i min överklagan...
Annars...

See you in court...

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS