Welcome down the rabbithole...

2000-talets Vetenskap

Nu har jag läst ut senaste numret av
"2000-talets vetenskap - tidningen som talar när andra tiger". 

Denna tidskrift är för tidningsvärlden vad Kaliber är för radion och Uppdrag granskning är för tv:n, men dess främsta uppgift är "att förmedla kunskap som är avgörande för att bibehålla eller återvända till hälsa". Visst skulle alla hälsomagasin skriva under på DET, men skillnaden är att här får du läsa sånt som av olika skäl INTE står i det breda nyhetsflödet. Här har inte de stora pengadrakarna något inflytande. Vilket gör den dubbelt så intressant. För MIG!


Det som gör att jag känner sånt förtroende för just den här tidningen är att man uppmanar sina läsare att tänka själva. Man låter människor med olika alternativa åsikter komma till tals och det är verkligen intressant, men samtidigt uppmanas man att inte ta allt som skrivs som en vetenskaplig sanning.
I senaste numret skriver man om skillnaden mellan eminensbaserad och evidensbaserad vetenskap. Så innan man bestämmer sig för vem man ska tro på, så borde man ta reda på vilken vetenskapstyp de tillhör...

Så här skriver dom:
"I den eminensbaserade vetenskapen blir positionen för den högst ansedde professorn viktigast. Vad vederbörande uppger som hypoteser, teorier blir den rådande "sanningen". Även om det rör sig om gissningar kommer dessa trossatser att genomsyra läroböckerna i ämnet. Vad eminensen sagt bildar skola och man utgår från böckernas påståenden.Detta förhållningssätt säkrar ett gediget Status Quo inom den vetenskapliga sfären och bidrar till en strikt hierarki mellan forskarna. Längst ner finner vi amatörforskaren, som anses som paria av de akademiska forskarna med professorstitel." ...

Ja, Herre Gud!! Har inte riktigt tänkt på det i de här termerna förut, men... ja... hur kan det bara bli så! Återigen undrar jag hur korkad man får vara. Tänker på alla nytänkare som kommer med banbrytande upptäckter och så kör dom bara rakt in i den här betongväggen!! Så tänk på det! Lyssnar du bara på dem med högst anseendepoäng eller? Vi kanske inte skulle låta deras ord väga så tungt i fortsättningen, utan öppna våra sinnen och släppa in de hängivna amatörerna som inte hjärntvättats i statusetablissemanget! Jag tycker att vi bör vara misstänksamma mot organisationer och företag som tycks sakna input-kanal och bara använder sig av sin output-kanal... Det känns inte trovärdigt. EU, Vatikanen, läkemedelsbolagen... Misstänksam blir jag.
EU?! Är det en vetenskap? 
Äää... men man kan väl iaf säga att det är en hel vetenskap... och eminens kan väl handla om pengar också. De rika företagens lobbyister ligger bakom flera beslut, som inte verkar för mänsklighetens bästa som JAG ser det.

Motsatsen då; den evidensbaserade vetenskapen:
"I den kan ordet vetenskap översättas som en process där det gäller att skapa vetande. I den evidensbaserade vetenskapen är argumenteringen utifrån givna fynd och observationer det viktigaste och i den kan en mångfald med hypoteser och teorier ställas upp - och förkastas - om de inte håller måttet. Inom den evidensbaserade vetenskapen tillåts alla vara med och bidra med sitt kunnande."

Well...? Frågor på den?

I senaste numret kan man läsa rubriker som:

Nu är vår service om användarberättelser igång.
Man uppmanar läsarna: privatpersoner, terapeuter och läkare att skicka in värdefulla erfarenheter om hur man besegrat ohälsa. Nu kan vi lära av varandra på eget initiativ. Myndigheterna anser det "ovetenskapligt att dra lärdom av enskilda fall" och företag som använder sig av användarberättelser hotas med dryga böter, eftersom det är förbjudet.

Varför så tyst om Fukushima?
Man menar att ju allvarligare, desto tystare eftersom det är kärnkraften som ska rädda oss ur den kommande energikrisen...

Pyramiderna i Bosnien - dags att skriva om historien.
Enligt svenska Wikipedia är pyramiderna i Bosnien en myt. Därför tog man bussen till Visoko för att se med egna ögon. En av världens främste pyramidkännare, Semir Osmanagic drog igång undersökningarna utifrån satellitfotografier 2005. Efter gjorda stickprov kan man konstatera att Solpyramiden är byggd av fyra lager gjutna block som kan stå emot rörelse i form av jordbävningar. Blocken har dessutom en styrka som vida överträffar den som dagens betongblock har. En träbit som satt instucken i väggen dateras till 34 000år genom kol-14! Tyvärr motarbetas Semir av myndigheterna och de arkeologiska institutionerna i världen är skeptiska.

Ales stenar - Bob G Linds kritiserade solkalenderteori får allt mer acceptans.
Ales stenar har samma geometriska grundplan som Stonehenge! Iaf om man räknar med de yttre stenar som finns med på en karta från 1600-talet.
Bob upplevde även en dramatisk förbättring av sin hälsa efter en flygplansolycka, när han besökte Ales stenar... kanske utgör stenformationen ett helande energifält.

Matens betydelse vid autism - matproteiner och peptider ställer till oreda i hjärnan.
"Vad händer då om hjärnan inte får den energi den behöver? Då blir vi oroliga, aggressiva och rastlösa. Vissa känsliga individer drabbas av epilepsi." "Vi bör vara försiktiga med alla sötningsmedel. Den söta smaken ger oss belöningsimpulser, men samtidigt innehåller dessa konstgjorda sötningsmedel ingen energi." "Barn med autism har en nedsatt funktion av detta försvar och de har också en nedsatt funkton av mag-tarmkanalen, vilket leder till att de skadliga peptiderna från mjölk och spannmål tar över."

Tre händelser och tre inställningar.
Ang. terrordådet i Norge:
Anders Behring Breivik drogade sig med Efedrin. "Vid motsvarande massmord som utförts av ensamma personer, har nästan alltid personlighetsförändrande droger funnits med i bilden." Varför diskuteras inte detta i media?
Ja, det undrar jag också. Man får på sin höjd veta att det ofta rör sig om enstöringar och/eller depressiva... och flera gånger har antidepressiva läkemedel funnits med i bilden vid masskjutningar och andra vansinnesbrott. Allt från Columbine till Mijailo Mijailovic, som dödade Anna Lind... men det talas inte om det. Är det någon som tystar ner?

Ang. världsscoutrörelsens 22:a Jamboree:
Ett av de största evenemangen någonsin i svensk historia. Ett event som kanske tom överträffade OS i antal deltagare och vars mål är att skapa förståelse mellan människor från olika kulturer och värna naturen! Var var mediauppbådet?

Ang. fallet Tony Farrell:
... hade varit anställd som analytiker i 12år vid Yorkshirepolisen, när han 2010 fick i uppdrag att göra en "summering av de största strategiska hoten mot det engelska samhället." Han kom fram till att dåden som utförts mot World Trade Center och tunnelbanan i London var internt planerade och att man medvetet lagt skulden på muslimska fundamentalister. Han fick sparken så klart! Men varför har vi inte fått läsa om detta i media? Hade dessutom varit intressant att få läsa hans rapport och om den ändå bara är påhittad borde det inte vara några problem...

Bokpresentationer:
     Barbara Ehrenreichs bok: Gilla läget
- hur allt gick åt helvete med positivt tänkande.

     Naturens hemlighet av Birgit Nyberg-Swenson. 
Betydelsen av selen."När Birgit Nyberg-Swenson försökt redogöra för sina rön för läkare har hon som icke-medicinare blivit bemött med ointresse."

     Läkare utan vapen av Björn Ramel.
Ett reportage om antibiotikaresistens. Antibiotika-eran går mot sitt slut - mikroberna får sista ordet!

Toxisk Epistel
Astronautens homeopatiska sammanbrott...
"Mindre bekant är kanske att homeopatin vilar väldigt mycket på empiri, dvs vunna kliniska erfarenheter genom idog prövning på patienter under årens lopp. Problemet är att vi inte med den nuvarande naturvetenskapliga verktygslådan kan ge en nöjaktig förklaring till homeopatins sätt att verka."

Tidigare i år har jag läst att ny svensk forskning visar att spikmattan visst lindrar svår smärta! Var mer har jag läste det? INGENSTANS!
Jag har läst Kajs-Marie Nordells (speciallistläkare i allmänmedicin) artikel om Hypothyreos typ 2, som man kan bota med ett naturligt sköldkörtelhormon i London, men inte i här eftersom Läkemedelsverket inte godkänner denna sjukdom!
Jag har läst intressant forskning om placeboeffekten.
Jag har läst om läkare som blivit av med sin legitimation för att dom botar patienter med metoder som läkemedelsverket inte godkänt.
Jag har läst om läkare som lånar ut sitt namn till att skriva under vetenskapliga artiklar som de inte själva har skrivit - dvs spökskrivare.
Jag läste att svininfluensevaccinet orsakade narkolepsi långt innan det erkändes och jag har läst alla andra konstigheter runt hela skandalaffären.
Jag har läst om Niels Harrit, den danske kemidocenten som hittat mängder av nanotermit i rasdammet vid World Trade Center. Det kan fungera som sprängämne...

Man får sig en rejäl dos tankeställare när man läser denna tidsskrift. Rekommenderas varmt om du känner att du vill tänka nytt!

Read on!
http://www.2000taletsvetenskap.nu/

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ingemar Ljungqvist | Svar 07.03.2012 11:15

Det var det finaste vi läst om vår tidning. Vem är du som skriver så vackert
MVH Ingemar Ljungqvist

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS