Welcome down the rabbithole...

Kvacksalverilagen

Kvacksalverilagen…

kallas inte kvacksalverilagen längre. Namnet började väl kännas lite för pinsamt, så man strök det 1999. Nu hänvisar man till Patientsäkerhetslagen (2010:659) istället som ju låter mycket trovärdigare, men innehållet är detsamma.

 

Där står det att det är förbjudet för personer utan läkarlegitimation eller motsvarande att behandla sjukdomar som enligt smittskyddslagen är samhällsfarliga, cancer, diabetes, epilepsi, sjukdomar eller komplikationer i samband med graviditet och förlossning samt att prova ut kontaktlinser. Det är också förbjudet att behandla barn, som inte fyllt åtta år.

Där står också att den som tillhör hälso- och sjukvårdspersonal ska utföra sitt arbete i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet. Och det låter ju bra…

 

Tyvärr avses bara SVENSK vetenskap och beprövad erfarenhet, vilket är fullkomlig katastrof!, if you ask me.

Om en läkare i Sverige använder metoder, som i utlandet fungerar ”i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet”, så blir hon eller han fråntagen sin legitimation. Likaså om hon eller han botar sina patienter med metoder som arbetats fram genom egen forskning och/eller egna erfarenheter. Detta får inte förekomma. Trots att patienterna är nöjda och glada ryker legitimationen om inte Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd – HSAN anser att behandlingen sker i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet. Det är nämligen dom som bestämmer.


 

Resultaten måste ha framkommit under forskning som uppfyller vissa kriterier, vilket låter rimligt. Men tyvärr är det så att det kostar så fruktansvärt många pengar att det bara är läkemedelsbolagen som har råd att betala en sådan forskning. Staten släpper inte till en krona till alternativ forskning, vilket egentligen inte heller behövs. Vi skulle kunna ta del av utländsk forskning, men tydligen är det läkemedelsbolagen som härskar i detta land. MYCKET märklig styrning med tanke på att vi faktiskt är en demokrati. Av någon anledning har vi inte fullständig rätt att själva välja HUR vi vill komma tillrätta med vår ohälsa, om vi nu skulle råka drabbas av detta. Nä, du får bara nytta av dina inbetalade skattepengar om du väljer den sorts vård som… som… någon annan har bestämt att du ska ha.

 

Det finns mycket forskning på olika alternativa metoder, men INTE i Sverige. Många andra länder tex USA och England är föregångare för forskning och evidensbaserad kunskap. Norge fick upp ögonen för den gamla lagen, när vi reviderade vår, men dom avskaffade sin! Norge är nu helt öppet för alternativa behandlingar och har även godkänt healing som alternativ behandling på sjukhus liksom flera andra länder. Finland har aldrig haft någon sån här lag överhuvudtaget. Danmark har tidigt varit öppet för alternativmedicinen.


Exakt VAD är det som gör att just VI tror att vi vet bättre än alla andra länder, även där seriös forskning pågår?!

Vi som inte gjort ett enda seriöst försök. Det enda som händer i det här landet är att läkemedelsbolagen och legitimerade läkare blandar sig i och ”forskar” fram resultat som bara talar om att än det ena och än det andra alternativet bara är bluff…  MEN vad otippat!!
 
Skulle vara spännande att se vad som skulle hända med forskningsresultaten om personer som hjärntvättats av skolmedicinen stängdes ute. Då skulle vi kanske få liknande resultat som man får i utlandet, där forskningen även går ut på att bevisa att alternativen kan fungera och inte som här, där forskningen bara går ut på att bevisa att alternativen INTE fungerar… och så uttalar man sig lite vårdslöst om placeboeffekten. Mmm… dom skulle läsa på lite om forskningen angående just placeboeffekt, så skulle dom inte fördöma den så lättvindligt! Dom förstår inte att dom gör oss till åtlöje ute i världen.

 

Läkemedelsbolagen har som huvudsyfte att forska fram patent, dom tillåter inte någon insyn, dom sätter munkavle på sina forskare, dom använder sig enbart av kemi och har rätt att skriva kilometerlånga biverkningslistor och inte vilka biverkningar som helst! Jag har läst ”självmordsbenägenhet” på ett antidepressivt preparat!! Fattar ni!! Dessutom dumpar dom gamla mediciner i Afrika.


Förtroende från min sida: noll.

 

Barn får lära sig i skolan att kroppen behöver näring för att fungera. Den behöver vitaminer och mineraler, den behöver protein, kolhydrater och fett i rätt proportioner och man ska undvika gifter. Basic knowledge! En läkarutbildning ligger på 5,5 år… läser dom näringslära? Om jag förstått saken rätt är det inte ens obligatoriskt.

Herregud!!

 

Själv har jag en hel del erfarenheter av homeopati. De homeopater som jag anlitat har varit väldigt insatta i kostens inverkan på kroppens funktioner och de har ofta rekommenderat ett kostomlägg, som en del av behandlingen. Raffinerade och processade livsmedel med kemiska tillsatser ställer till stora problem i kroppen har jag blivit varse, och: Ja, vi har blivit hjälpta!! När vi uteslöt mjölk, vitt mjöl och vitt socker slapp min son äntligen sina väldigt svåra atopiska eksem, där skolmedicinen stod hjälplös och enbart rekommenderade kortisonsalvor.

 

Jag slapp min gräspollenallergi, som jag tidigare varit tvungen att medicinera varje vår. Nu bestämmer jag själv om jag ska få symptom eller inte. Sköter jag kosten, så slipper jag kliande ögon och rinnande näsa som bara nyser.

 

Senaste fallet i familjen är under utredning just nu. Min yngste son har drabbats av astmaliknande symptom om kvällarna. Andningen blir tung och pipig, han känner ett tryck över bröstet och det känns som om han inte syresätter ordentligt. Läkare skrev ut två olika sorters inhalatorer… Ingen information om orsak eller vad vi skulle kunna göra för att undvika detta, minst sagt obehagliga symptom.

Ringde min homeopat. Hon kom fram till att sonen har en fosfor-kalcium-obalans. Han måste undvika fosfor-rika livsmedel. Potatis, korv, glass… och det hjälper!!

 

Hoppas nu på att läkaren vid återbesöket kan tänka sig att skriva ett intyg till skolan. Det känns ologiskt att makten för ett viktigt kostomlägg ska ligga hos en yrkesgrupp, som inte har kunskap om vad näringsobalanser och ämnesöverkänsligheter kan ställa till med!  

 

Ett symptom uppstår när kroppen signalerar att någonting är fel. Skolmedicinen jobbar enbart på att avlägsna symptom, men vet inte mycket om vad som orsakar den. Vad händer i kroppen när man bara tystar kroppens rop på hjälp och fortsätter som förut… Det känns som om det skulle kunna bli värre, eller hur?


Kroppen behöver inga kemiska läkemedel för att fungera, tvärtom, den behöver hjälp till självhjälp. De svaga punkterna behöver stärkas upp. Förutom att man kan få en förstförsämring innan det vänder och läker ut, har jag aldrig upplevt några negativa biverkningar av homeopati. Däremot har jag råkat ut för en del positiva! När jag lade om min kost och fick ett svampdödande preparat, klarnade min grumliga syn och jag kunde lägga glasögonen på hyllan! Det visade sig vara svamp, orsakade av ständiga penicillinkurer pga av återkommande halsfluss. Det är över tio år sen!

 

Jag säger inte att alla homeopater är fantastiska, lika lite som alla legitimerade läkare är fantastiska. Det finns mer eller mindre skickliga människor inom alla yrkeskategorier. Men jag säger:
Ge alternativen en chans! Var dock beredda på att det inte finns några quickfix. Det handlar inte om att svälja ett piller och symptomen försvinner nästa dag. Det handlar om att backa bandet som lett till obalans och det är inte alltid så lätt. Det kan komma att ta längre tid och kräva en hel del av dig, men om du inte ger upp så kommer du att bli frisk, inte bara symptomfri. Det är iaf min erfarenhet!

 

Det känns logiskt att naturen och det naturliga stärker oss. Det som redan finns där, tillgängligt för alla. Så måste det vara! Back to nature! Varför skulle skapelsen vara ordnad så att vi behövde en hemlig mångmiljardindustri och knapra kemiska tabletter för att hålla oss friska? Nä, just det. Universum är logiskt. Läkemedelsindustrin är det inte.

 

Skulle du av någon anledning inte hålla med mig så, fine! Men snälla! Gå inte med i häxjakten på alternativläkarna! Dom vet faktiskt något som du och de legitimerade läkarna i Sverige INTE vet. Låt oss ALLA få välja fritt och försök inte bestämma över oss som vill ha ett naturligt alternativ. Vi vill inte bli "räddade" av er som tror att ni vet bättre.

 

TACK på förhand!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS