Welcome down the rabbithole...

Politik...

”…å va tråkigt! Fattar ingenting och alla politiker är idioter och sitter bara där för att sno åt sig så mycket som möjligt för sin egen skull. Det är meningslöst att rösta, alla bara ljuger för att få så många röster som möjligt och sen skiter dom ändå i vad dom lovat.”
Gilla inte 

Hur blev det så här? Varför finns ett sådant stort politikerförakt och varför kan vi inte prata politik? Nej, ”det gör man inte”. Bara på speciellt anvisade platser och helst bara med dom som man vet är av samma åsikt. Det känns väl tryggt och bra. Nej, det verkar svårt att få till en riktigt bra politisk diskussion, det blir alldeles för känsloladdat. De få gånger man gör det, då blir folk nästan ovänner! Moderathatare på ena sidan som använder ord som överklass-svin och utsugare och kommunisthatare på andra sidan som börjar prata om Ryssland och säger att dom hellre är döda än röda... Kanske är det just för att vi inte pratar om det som det blir så uppdämt, att när vi öppnar dammluckan så bara… allt forsar ut på en gång och trycket gör att det drar med sig så mycket skit, att ingen riktigt orkar lyssna. Och sen var ju den trevliga stämningen förstörd… så bäst att undvika ämnet.

 

Å det ska vara så hemligt vad man röstar på. På gymnasiet hade vi en lärare som sa att han inte ens talade om för sin fru vad han röstade på. Hmm… okej att han kanske inte ville tala om det för oss, för att inte påverka, utan låta oss tänka själva. Men sin fru! My god!
Blinkar 

Det är ju inte lätt det här med politik, men måste vi inte iaf försöka engagera oss lite? Inte bara känslomässigt, utan även faktamässigt. Nu menar jag inte att det är fel att välja med hjärtat, absolut inte. Tvärtom, jag tror att man röstar helt rätt om man går på känsla, men jag tror också att man behöver fakta, både för sin egen skull och andras. Man får en annan trygghet i sitt val och kan lättare bemöta de som försöker förminska ens åsikter med grundlösa påståenden. Jag är ingen expert, men jag försöker hänga med lite och lyssnar gärna på dom som formulerar mina egna tankar så bra. Jag lyssnar även på dom som ger mig kalla kårar, men inte lika gärna…
Vinkar 

Det händer mycket nu ute i världen. Diktaturer faller… gamla mönster rivs upp… de passar oss inte längre. Det är nya tider nu. Pöbeln är inte längre lika lättlurad och kräver upprättelse. Det ekonomiska systemet rämnar och vad händer med makten nu? Vi är inte fast i fack längre, på samma sätt som förut. Vi kan hitta på våra egna kombinationer och bakåtsträvarna kan försöka hamra in oss i de gamla normerna, men dom kommer inte att lyckas. De som vill ha det som det alltid har varit, kan ge upp. Dom jobbar mot naturlagarna. Det är dags att ta sig till nästa nivå och då behövs helt andra egenskaper. Det gamla raseras för att det nya ska kunna komma i stället. Kanske är det därför dom gamla metoderna och systemen inte fungerar längre.

 

Jag kan tala om var jag står politiskt, även om positionen inte är solklar. Jag står med en fot i Vänsterpartiet, en fot i Feministiskt initiativ och en fot i Miljöpartiet. Jag har således tre fötter! Jag är medlem i Vänsterpartiet, men saknade Gudrun och hennes feminism, när hon försvann. Ohly gjorde mig lite nervös först, men sen kändes det bättre och när partiledarna intervjuades inför förra valet, så var han den ende som kändes som en "riktig" människa. Han spelade ingen roll utan var sitt vanliga, naturliga jag. Han tackade dessutom nej till inbjudan till det kungliga bröllopet, men ställde upp som humorinslag när det sen visades på TV! Hahaha! Underbart! Mänskliga partiledare är sällsynta, men finns på vänsterkanten… tycker jag så klart, som du förstår. Ju längre högerut, desto mer känslokalla… inte mindre intelligenta, men väldigt mycket kallare, som jag känner det. Här hittar man också de kristna, vilket alltid har förvånat mig... eller kanske inte förresten... Vad tycker du, Jesus? Vilka skulle du röstat på?
Kanske är på sin plats här att bara nämna att jag inte förespråkar vänsterextremism…
 

Känner att Jonas Sjöstedt kommer att vara bra för oss nu. Miljöpartiet är ett föredöme med sina språkrör tycker jag. Synd att inte vänstern hoppade på det nu, när frågan kom upp, men det kanske kommer. Miljöpartiet måste också finnas för att förhindra att vi sågar av den gren vi sitter på. Har röstat på dom flera gånger. (Jag är också medlem i Greenpeace så klart.) Gudrun Schyman är en naturkraft utan dess like, en fantastisk retoriker, skärpt och påläst. Heja, heja! Jag är den otrogna typen och röstade på FI i förra valet, bara för att jag tycker att dom MÅSTE verkligen finnas nu. Så otroligt viktigt arbete dom gör. Läs gärna deras partiprogram. Även här finns mycket känslor och FI har många fiender. Dom trampar på många ömma tår i sin kamp. Ni skulle läst Gudruns Facebook-sida under valet! Herregud, vad mycket skit folk (män) skrev. Riktigt störda människor, som inte drog sig för att kalla henne både det ena och det andra och det lades in bilder på pedofiler och jag vet inte vad!! Men ofta är det män som ifrågasätter vad det är för fel på att vara MAN och… ja… varför feministerna blir så upprörda  bara för att en MAN råkar bli vald till partiordförande?!!! osv Men vi ska inte glömma att det finns många män i FI, som förstår vad kampen handlar om. 

Och som jag skrev i en Facebook-kommentar där nyligen:

”Så konstigt blir det när kvinnor måste kämpa för att inte bli bedömda efter sitt kön. Hade inte männen blockerat makten för kvinnorna sen tidens begynnelse, så hade vi sluppit den här skiten nu. Och hade det inte varit för krigen hade vi väl fortfarande tvingats att vara hemmafruar!”
 

Jag var en av dom som tyckte att det var rätt att bränna dom där 100 000 kronorna på grillen! För er som inte vet kan jag berätta att pengarna skänktes av två män, enbart för att användas till PR för FI. Det var även deras idé att pengarna skulle brännas. Gudrun var först mycket tveksam, men köpte sen förslaget. Själv tänker jag så här: Dom kunde köpt vanliga affischer och snickrat träställningar för pengarna och SEN eldat upp dom. Och 100 000 är nog inte så mycket i PR-sammanhang… särskilt inte om den ska vara rikstäckande.
 

Jaha, nu har jag bara kommenterat partiordförandena… och jag som tycker att man lägger alldeles för mycket fokus på DOM och nästan inget fokus alls på själva partiprogrammen! Hahaha! Så kan det gå när man låter hjärnan gå okontrollerat. Hmm… nä, om själva politiken tycker jag så här:
 

Vi ska betala skatt. Skattepengarna ska användas till infrastruktur, skola, vård och sociala försäkringar för ALLA. Detta ska vara statligt, både för att demokratin ska kunna fungera fullt ut och för att medborgarna ska kunna kräva insyn. Om allt privatiseras blir risken ännu större att makten hamnar fel och blir diktatorisk. Se bara på Rockefeller… om han blev USA’s president skulle hans makt minska, säger man. Otäcka Monsanto styr över jordbruken, suger ut jordar och använder sig av utpressning för att sprida sina genmanipulerade grödor. USCH! Nej, var var jag nu då… äää… jo… Medlen ska fördelas rättvist till medborgarna, man ska inte kunna köpa en bättre kvalitet på tex utbildning och vård, bara för att man är rik! Bara för att det är statligt, så betyder inte det att det inte ska finnas några valmöjligheter eller att det måste vara lite "fattigt". Kommunismens motto är fint tycker jag: ”Till var och ens behov efter var och ens förmåga.” Det låter kanske lite knapert och att man bara ska få det man behöver, men så behöver det inte alls vara. Det finns oerhörda tillgångar, så det räcker och blir över till alla. ALLA ska kunna leva ett normalt liv, även de "icke-produktiva". Vem som helst kan hamna där och det kan gå på en sekund! Staten, dvs samhället, dvs VI måste ta ansvar för att ingen hamnar utanför. Ett civiliserat land har inga fattiga områden. Ge alla som behöver vård en vårdpeng att fritt disponera till valfri vårdinrättning, även alternativa naturligtvis! En skolpeng som gör att vi kan välja skola och pedagogik…osv. Nu har rika kommuner fina skolor och fattiga kommuner risiga skolor… Jag menar inte att alla ska ha samma lön, men lika lön för lika arbete ska vara självklart!! 
Arg 

Vi betalar oerhörda summor i skatt, men uppmanas ändå att teckna pensionsförsäkringar, sjukförsäkringar, arbetslöshetsförsäkringar!! Skattepengarna används till husrenoveringar, städhjälp och nu billigare krognotor… Jaja, jag vet att man gör det för sanera bort svartjobben, men… när man vet att det är gamla, sjuka och arbetslösa som får betala, då vet jag inte… Skulle det förresten inte leda till att staten får in MER pengar... Äldreomsorgen säljs iaf ut till riskkapitalbolag, som får bidrag från staten och placerar vinstpengar på Jungruöarna… alltmedan de gamla matas i bajsiga blöjor!! Sånt ska inte vara möjligt!!! Dom har betalat skatt hela livet för helvete! Det ska heller inte vara möjligt att använda statens finanser till gambling, som nu. Aktier är inte hästar för fan!! Oansvarligt!!
Sjuk 

Jag försöker att inte låta känslorna ta över och börja kasta paj på moderaterna jag också nu, men… ja, jag börjar bli förbannad. Jag har alltid tyckt att deras politik varit obehagligt elitistisk och oempatisk, men nu känner jag ren rädsla. Jag blir allvarligt bekymrad när dom på allvar försöker skriva om historien och går ut och talar om att dom tex kämpade för att införa den allmänna rösträtten i Sverige och tog strid mot apartheid i Sydafrika, när det i själv verket var precis tvärtom! Dom har varit emot a-kassa, allmänna sjukförsäkringar, barnbidrag, pensionssystem, 40-timmars arbetsvecka, 5 veckors semester, fri abort, partnerskap för homosexuella, strejkrätt  mm Allt som bidragit till att Sverige varit ett föredöme som välfärdsland i världen. DET kan dom gärna erkänna tycker jag. (Även att dom varit FÖR dödsstraff...) Samtidigt kan dom passa på att ärligt berätta för svenska folket att dom just nu håller på att montera ner välfärden och säljer ut våra tillgångar. VÅRA tillgångar. Det svenska folkets tillgångar. Var dom inte mer skyddade? Dom driver Sverige som man driver ett företag. Dom som inte är produktiva har man ingen användning för och känner heller inget ansvar för dom man sparkar. Om dom har betalat skatt i 20, 30, 40 år… spelar ingen roll. Dom använder pengarna till annat nu.
 

Det som ändå oroar mig mest är att Arkelsten verkade så övertygad i sin tro! VEM hade försett henne med denna ”kunskap”? Synnerligen obehagligt att dom går ut med sån historieförfalskning på sin stämma! Vem försöker dom lura? Såg även en bild på en moderatdekal med texten ”Arbete ger frihet”… jag hoppas att den inte finns i verkligheten. Den har man ju hört förr, liksom… ryyyys… sån dålig smak KAN dom väl bara inte ha!!
 

Nä usch! Tror verkligen att det är dags att gräva ner det gamla nu. Det har blivit alldeles för komplext och invecklat och smutsigt. Sudda bort all gammalt skit och börja om från början. Bort med alla fördomar, släng ryggsäcken, bort med alla rädslor och låt oss börja om. Vi kan skapa den bästa av världar om vi vill. Vi har kunskapen, vi är smarta och ingenting är omöjligt!
 

Nä, låt oss glömma och börja om från början!

Please!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS