Welcome down the rabbithole...

Maria Magdalena - Jesus älskade

Dags att återkomma med ett par saker innan jag lägger ner ämnet för gott här. Att få berätta om det här i lokalradion räckte visst inte! Haha! Måste bara skriva lite om Maria Magdalena och korsfästelsen också, sen ska jag skriva om annat igen.

 

När det gäller Maria Magdalena kan jag rekommendera boken Gåtan Maria Magdalena -  sanningen om Jesu närmaste lärjunge av Laurence Gardner. Han har grundligt studerat de dokument bland Dödahavsrullarna som i detalj beskriver det judiska samfund som hade sitt säte i trakten och kan därmed förklara många händelser som beskrivs i bibeln och som gör dem mer förståeliga. Samfundet förknippas med Esséerna, men Jesus anses tillhöra Nazaréerna, som var en undersekt till Esséerna. Koranen talar om kristna som nazara och det finns inga tecken på att Nazaret skulle ha existerat vid denna tid.

 

Samfundet hade strikta riktlinjer bla när det gällde samlevnad och med hjälp av dessa har han kunnat räkna ut när Jesus egentligen är född! Nämligen söndagen den 1 mars år 7f.Kr. 
Sen skriver Laurence att en födelse var en tvåfaldig händelse. Först var det den fysiska födelsen, sedan var det födelsen in i samfundet. Enligt esséeisk tradition infaller dessa födelsehändelser med tolv års mellanrum. När Jesus blir kvar hos prästerna i templet är han isf inte tolv utan tjugofyra år gammal.

Och det låter ju mer troligt faktiskt, att prästerna skulle ha ett större intresse av att tala med en tjugofyraåring, än med en tolvåring.

 

Men åter till Maria Magdalena. Det finns så många Marior i bibeln att inte ens kyrkornas kyrka, den katolska, lyckas få ihop det! Både Michael Baigent och Laurence Gardner anser iaf att allt pekar på att Maria Magdalena är samma person som Maria från Betania, Lasaros syster. Förutom att Migdal betyder torn så betyder det också stor. Det kan vara så att hon var känd som Maria den Stora och Maria tycks dessutom vara en titel. Marior fostrades i en strikt klostermiljö inom specifika religiösa heliga ordnar och kvinnorna inom det nazareiska samfundet var djupt engagerade i den prästerliga verksamheten.

”Konstitutionerna” – en uppsättning katolska kyrkliga bestämmelser, varnar för denna sedvänja!! Naturligtvis. Inom judendomen hade däremot en kvinna inte någon högre status. Heller.

 

Under klostertiden var det de sju demonprästernas uppgift att ha uppsikt över och övervaka de kvinnliga celibatärerna. Vid bröllopets ingående befriades emellertid kvinnorna från den sju demonernas övervakning… Det innebar att hon befriades från klosterbanden för att kunna gifta sig! Hmm… det här med de sju demonerna som Jesus ”befriade” henne ifrån kan alltså ha betytt någonting helt annat!! Intressant! ;) Bröllopet i Kanan kan ha varit deras trolovning, med tanke på rollerna Jesus och hans mor spelar där, enligt Laurence Gardner! Maria från Betania smorde Jesus på huvudet med en dyrbar balsam några dagar före påsk… Någon sådan balsam fanns knappast i ett hus som tillhörde en bonde eller hantverkare och vid denna tid var innebörden av den beskrivna smörjelsen den av en konung! Jesus var nu erkänd och utsedd i sin roll som Messias och den som utfört ceremonin var ingen mindre än hans hustru!

 Galen

Hans fru!? Ja, men hon utförde faktiskt en hel del uppgifter som tillfaller en hustrus plikter enligt Samfundsreglerna… så det SKULLE kunna vara så och varför skulle vi bortse från möjligheten? Ge mig EN anledning.

 

I Filipposevangeliet kan man läsa:
”Och gemål till Kristus är Maria Magdalena. Men Herren älskade Maria mer än alla lärjungarna och brukade ofta kyssa henne på…” Skit också! Här fattas ett av många ord i texten!! Men GEMÅL kan man tydligen översätta det med också! Följeslagare har jag läst innan. Jag föredrar gemål! 

I Mariaevangeliet kan man läsa Petrus ord till Maria Magdalena:

”Syster, vi vet att Frälsaren älskade dig mer än andra kvinnor. Berätta för oss allt du kan minnas vad frälsaren sa till dig ensam – allt som du vet om honom men som vi inte vet.”

Maria återberättar vad Jesus sagt till henne: ”Välsignad vare du för att du inte ryggar vid åsynen av mig: för där sinnet är, där är skatten.”

Andreas säger till bröderna: ”Säg vad ni tycker om det som har sagts. Jag för min del tror inte att Frälsaren har sagt detta.”

Petrus instämmer och tillägger: ”Skulle han verkligen ha talat i enrum med en kvinna och inte öppet med oss?”

Levis svarade: ” Du har alltid varit hetlevrad. Nu ser jag att du grälar med kvinnan som om ni vore fiender. Men om Frälsaren fann henne värdig, vem är väl du som stöter bort henne? Frälsaren känner henne förvisso tillräckligt väl.”

 

Jaha! Petrus var inte kompis med henne! Nä det kan man ju förstå! Jesus berättade alltså saker för en KVINNA som han INTE berättade för dom, MÄNNEN! Aj då! Verkar ha svidit hårt! Katolska kyrkan har alltså hela tiden haft konkurrens av en kvinna! DET förklarar en hel del!

 

Men Maria Magdalena fanns med vi korsfästelsen tillsammans med hans mor och syskon, hon var med att finna graven tom tillsammans med hans mor och syster och hon var den första som såg honom uppstånden! Varför är hon med överallt och tillsammans med hans familj om hon inte står honom väldigt nära? Naturligtvis har det funnits mäktiga krafter som velat mörka denna eventuella sanning! För vad skulle den enfödde, gudomlige ha för behov av en kvinna!? Va? Nä, så kan vi inte ha det. Dom gjorde således Jesus älskade Maria Magdalena till en hora. Tack för det Jesu Kristi ställföreträdare. Det är säkert Jesus väldigt nöjd med…

 Arg

Å det här med korsfästelsen... Enligt evangelierna överlämnade ju Pilatus Jesus åt folkmassan, som krävde att han skulle avrättas pga religiösa meningsskiljaktigheter. Han hade hädat och haft mage att göra sig själv till Gud! Men den judiska avrättningsmetoden för denna försyndelse var stening. Korsfästelse var ett romerskt straff som utmättes för uppror, inte för religiösa avvikelser… Han korsfästes inte heller mellan två tjuvar, utan mellan två lestai (banditer) – den officiella benämningen på seloterna, den grupp judiska frihetskämpar som var fast beslutna att befria Judeen från den romerska ockupationen. Den odiskutabla innebörden är att Jesus, iaf sett ur romerska ögon, var selot! Och vid iaf ett tillfälle (Lukas 22:36-38), ber Jesus sina följeslagare att beväpna sig med svärd…

 

Men visste ni att det finns ett dokument bevarat som Jesus själv har skrivit?! Det är adresserat till Sanhedrin, det judiska lagrådet, daterat till år 34 e.Kr. Det är undertecknat bani meshiha – Israels barns Messias och i brevet försvarar han sig mot anklagelserna och förklarar att han inte menat att han var ”Gud” utan att ”Guds ande” fanns i honom. Han tillägger också att var och en som på samma sätt känner sig uppfylld av anden också är en Guds son…

Varför du aldrig har hört talas om detta? Ja… Det hittades 1961, då en privatperson grävde ut sin källare i Jerusalem, men när det kom till Vatikanens kännedom, så skickade påven Johannes XXIII bud till de israeliska experterna, som daterat det och begärde att dokumentet skulle förstöras. Självklart! Sedan dess är det gömt i ett kassavalv med klimatanläggning någonstans. Michael Baigent har själv sett det! Den dan minns han inte vad han åt till lunch. Han var helt uppfylld av vetskapen och ville bara gå ut på gatan och skrika ut att den ”laddade revolvern” finns på riktigt! Och det finns mer… men tron är ju viktigast i hela världen och INGENTING får hota den och därmed makten. Dokumenten ligger säkrast där dom ligger, tills vidare.

 Ledsen

Och dog han verkligen på korset? Korsfästning var ett sätt att tortera någon till döds. Det tog ungefär 3dagar. När man inte längre orkade hålla sig upprätt, sjönk kroppen ihop och man kvävdes. Av barmhärtighet krossade man därför benen, så processen skulle gå lite snabbare, men när man kom till Jesus var han redan död! Hmm… Det finns berättelser om de som överlevt och han hängde ju inte där så länge. Kan han ha varit en överlevare? Han klagade över törst och en svamp indränkt i vinäger räcktes upp till honom, men istället för att piggna till så verkar det ha orsakat hans död. Det fanns en drog som användes vid den här tiden, för att framkalla medvetslöshet vid operationer… och… ja… Visst, man stack ett svärd i honom också, men det behöver ju inte ha skadat något vitalt organ. I Koranen står det att han inte korsfästes. Kan det betyda att han faktiskt inte dog på korset?

 Wow!

I evangelierna beskrivs Josef från Arimataia som en ansedd rådsherre. Han var också förmögen och medlem av Sanhedrin. Hans förbindelse med Jesus kom inte som någon överraskning för den romerske guvernören Pontus Pilatus, som oreserverat accepterade Josefs inblandning. När Josef begärde att Jesus skulle tas ned från korset och placeras i en grav som tillhörde honom (Josef alltså) gick han utan vidare med på detta. På grekiska ber han dessutom om Jesus soma som betyder levande kropp!...  hmm… Josef och Nicodemos besökte honom sedan på natten med myrra och aloe som är läkande. Maria Magdalena och moder Maria hade med örter och salvor när dom besökte honom lite senare.

Inte heller kom Josefs inblandning som någon överraskning för dom. Dom deltog alla i Josefs arrangemang och accepterade hans auktoritet. Inte konstigt om det var Jesus bror, Jakob. Han hade nämligen fått titeln: Josef ha Rama Theo, som troligtvis sedan blev Arimataia… Där ser man!

 

När kvinnorna kom i gryningen såg de till sin förvåning att stenen framför graven var bortvält och det klart, har man piggat på sig så pass att det börjar känns tråkigt att sitt själv i en grotta så kanske… Jamen vad VET vi!? Mycket i bibeln är symboliskt, varför skulle inte själva uppståndelsen också kunna var det?

 

På våren 44, alltså 11 år senare, hade iaf Jesus gett sig iväg för att missionera i Galatien. Simon seloten lät förgifta Herodes Agrippa, men lyckades fly. Men detta försatte Maria Magdalena som var gravid (bla enligt Uppenbarelseboken) i en mycket bekymmersam situation då hon förknippades med Simon, släkting och selot. Hon vädjade därför om beskydd hos Paulus fd elev, den unge Herodes Agrippa II, som ombesörjde en resa till hans familjs gods i Gallien. Maria Magdalena lämnade sitt hemland tillsammans med flera familjemedlemmar.

Hon verkade sedan i Frankrike, tog sig till England där hon lämnade den heliga Graalen i invigda prästinnors händer och återvände sedan till Frankrike. År 63, lades Maria Magdalena till vila i sin alabastergrav i Sankt Maximus kapell i Provence.

Enligt traditionen i Languedoc är Maria ihågkommen som la Dompna del Aquae: Härskarinnan över vattnen. På 700-talet flyttades hon och gömdes, då araber och berber gjorde intrång och detta uppdagades inte förrän 300 år senare! Men lugn,Tempelriddare hade satts att vaka över kvarlevorna.

Det står klart att Jesus dog före år 73, för detta år tilldelades hans äldste son, Jesus II Justus, den davidska titeln.

 

Det finns ju massor av historiska dokument som beskriver den här tiden. En mycket liten del valdes ut att ingå i Nya testamentet, men är man intresserad av historia så finns det ju ingen anledning att ignorera allt det andra. Jag är så tacksam för att Michael och Laurence delat med sig av sitt enorma arbete och för att dom gjort oss uppmärksamma på så mycket mer, än det vi fått lära oss i skolan! Och vem bestämmer vad som är sant och inte…?

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS