Welcome down the rabbithole...

Tidigare liv... och kommande...

…can that really be?

Hur kommer det sig att vi ibland känner en djup samhörighet med människor vi träffar för första gången, eller tvärtom känner en misstänksamhet även om personen är jättetrevlig? Varför har vi extra tålamod med vissa och inget överseende alls med andra? Varför känner en del av oss en stark dragningskraft till en speciell tidsepok, ett land eller en plats som vi aldrig besökt? Varifrån kommer rädslor som vi inte kan härleda till händelser vi minns? Hur kan vi känna att vi VET saker, som vi inte ”borde” känna till?

 

Det kan ju finnas många olika förklaringar till allt detta så klart och man behöver ju inte gå längre än så, utan bara fortsätta att undra… i sitt stilla sinne.

 

Nu är ju inte det riktigt min grej, så jag bestämde mig för att hitta bevis för att det måste vara så och nu VET jag. Vi lever flera liv. Jag har själv upplevt två av dom, men jag inser ju också att det inte riktigt går att bevisa för någon annan. Även om bevis finns, så viftas dom bort som flugor och kallas bluff. All media går ju att manipulera, så vill man inte tro, då kommer man heller aldrig att kunna få bevis som håller hela vägen. Och vad skulle det kunna vara för typ av bevis? Säg? Om du tvivlar, exakt VAD skulle få dig att tro… eller veta? Nä, just det, du skulle antagligen inte tro det, ens om du själv fick bevittna det. Du skulle säkert kunna hitta på nån mer eller mindre trolig förklaring.

 

 
Är det logiskt att tro att vi bara har ETT liv? Bara tanken att en del skulle ”råka” födas rika och glida runt på en räkmacka medan andra skulle födas till att leva på soptippar och/eller i ständigt krig, känns ju helt osannolikt. 
-Jamen vicken otur grabben! Synn'! Verkligen! 
Nä, tror inte det!
Och när man tänker på hur sinnrikt universum är konstruerat med alla sina cykler och kretslopp… varför skulle inte våra själar kunna ingå i ett av dom? Och allt är energi och energi kan inte förstöras, bara omvandlas… 
Ingenting försvinner, så varför skulle det vara så otänkbart att energin som är ”jag” består även när min kropp slutat fungera? 

 

Människor funderar ibland över om det finns ett liv efter döden… Om det finns ett liv efter döden, borde det inte ha funnits flera liv innan också då. Eller? Tror vi att vi börjar här, lever ett liv (orättvist!!) och sen "inte finns till" i väntan på uppståndelsen? 
Thomasevangeliet (Nej, jag är INTE kristen och detta står INTE i bibeln!) som anses vara det äldsta evangeliet, kan man läsa flera verser som handlar om döden. Här är några:

 

51.

Jesu lärjungar sade:

- När kommer de döda att uppstå och när kommer den nya världen som det talas om?
Jesus svarade:
- Förstår ni inte att de döda inte är döda, utan lever vidare i en annan tillvaro och att den nya världen kommer så snart människorna har insett sanningen i mina ord. 

52.
Jesu lärjungar sade:
- Många profeter har talat före dig och sagt ungefär detsamma som du.
Jesus sade:
- Det är riktigt och de har också liksom jag sagt att livet består.
Att döden inte betecknar slutet – utan början – till en ny livsetapp…

75.
Jesus sade:
- Många stannar utanför den stängda dörren utan att våga öppna den. Det är därför de känna sig så rädda och slagna när de till sist står framför dödens tröskel. 
Vilket kan undvikas om de dessförinnan lär känna vad som döljer sig bakom denna tröskel.

87.
Jesus sade:
Olycklig är den som tror sig äga endast ett liv, och olycklig kan den bli som lever i den tron.

Thomasevangeliet hittades av några bönder 1945 i en förseglad stenkruka i en grotta vid Nag Hammadi i Egypten. Papyrusskriften är daterad till ca 140 e.Kr. och man tror att skriften är en direktöversättning av originalet, dvs från grekiska till koptiska. (Just detta är en översättning av Sigmund O:son Lif.) Det intressanta här är ju att det inte finns någon som tolkat det Jesus sagt! Där står bara ”Jesus sade”. Och vilka bra saker han sade och inte bara om livet efter döden, utan en massa annat också! Thomas har inte fått någon plats i bibeln… Too dää! Han passar ju inte riktigt in där efter…

Utdrag från Wikipedia:
…Det första konciliet i Nicaea, som ägde rum i Nicaea mellan den 20 maj och 25 juli 325 under kejsar Konstantin den storesregeringstid. Det var det första ekumeniska (av grekiskaoikumene ’världsomfattande’) kyrkomötet där omkring 250kristna biskopar från hela romerska riket deltog. Syftet med kyrkomötet i Nicaea var att skapa en gemensam troslära för hela kristenheten, och bl.a. avgjordes frågan om Jesu gudomlighet genom omröstning (alla utom två röstade för)[1]. Ett resultat av konciliet var att det som inte överenskommits skulle betraktas som kätteri och förkastas, och om nödvändigt utrotas. Konciliet resulterade också i att allakyrkor genom sina biskopar enades om vilken dag påskenskulle firas, så att uppståndelsens högtid, den viktigaste kristna högtiden, firades gemensamt på en dag som inte följde den judiska kalendern .

Så kom bibeln att utformas så att den skulle passa alla kristna… Allt detta gjordes naturligtvis ”i inspiration av Gud”… så varDET slutdiskuterat. 

Men visst är det spännande att ett omanipulerat evangelium, som "nyligen" hittats avslöjar att Jesus talar om att döden inte existerar på det sätt som vi tror!! Som bibeln vill att vi ska tro. Han tycker dessutom att vi ska utforska hela fenomenet, så att vi är förberedda på vad som kommer hända, när det är dags. Så vi inte blir kvar som… ja, kanske jordbundna andar.Tvärtemot vad bibeln säger.

59.
Jesus sade:
- Den som förstår innebörden i mina ord slipper frukta döden och hamna i dödsskuggans dal, när han vandrar vidare till nästa livsetapp. Han slipper då, likt en blind, irra omkring i det eviga mörkrets rike.

Alltså, om nån är förvirrad och tror att det här är nåt religiöst, så kan jag säga att; Nej, det är det inte. Jesus är en av mina förebilder, ja, men jag tycker inte att de kristna har ensamrätt på honom. Jag tror inte på kyrkan och inte på bibeln… av förklarade skäl. Om Jesus steg ner på jorden idag är jag säker på att han inte skulle hänge sig åt någon av befintliga religioner, skriva in sig i någon kyrka eller rösta på KD! Religionerna har bara kommit att handla om makt och förminskar både gud och människorna i sitt sätt att missionera. Påven och Vatikanen är… ja, Jesus skulle inte sätta sin fot där! Och OM han mot förmodan ändå skulle göra det, skulle han troligtvis bli lika förbannad som när han drev månglarna ur templet!

Go Jesus, go!! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS