Welcome down the rabbithole...

"Meningen med livet" - snabbkurs för ungdomar


Tänk dig att du är din själ. Du är ren energi omgiven av ljus och villkorslös kärlek. Du svävar runt och ler mot alla andra själar i evig glädje. Låter det fantastiskt? Hur länge då? Hur länge kan man uppskatta ljuset, när det inte finns något mörker? Kanske tappar man uppfattningen om vad ljus är när man inte har något att jämföra med. Kan det bli tråkigt? 

 

I boken ”Samtal med Gud” av Neal Donald Walsh (nej, detta handlar inte om någon religiös gud) kan man läsa en liten story om den lilla själen, som inte kände att den kunde uppleva sin storhet, pga att den bara var en liten låga i det enorma solljuset. Själen längtade efter att få känna sig själv och för att göra det var den tvungen att skilja sig från ljuset och gå in i mörkret, dvs den måste bli det den INTE var. Så då gjorde den det.

 

Mitt i mörkret ropade den sen: 

- Fader, fader, varför har du övergivit mig?

Gud svarar:

- Jag har aldrig övergivit dig utan står alltid vid din sida, redo att påminna dig om vem du är, alltid redo att kalla hem dig. Var därför ett ljus i mörkret och förbanna det inte.

Hon säger också:

- Kom ihåg att det du gör under din största  prövning kan bli din största triumf. För den upplevelse du skapar visar vem du är – och vem du vill vara.

 

Begreppet ”Gud” står här enbart för den energi som finns i allt, som håller allt samman och som gör universum till en enhet. Svårt att inte tänka på den kristna guden, jag vet, men det är alltså inteden tillkrånglade bilden av gud det handlar om här, utan en ren neutral intelligens.

 

Så vi säger att du har bestämt dig, för du är skituttråkad. Du vill gå in i mörkret för liksom: NUMÅSTEDETHÄNDANÅT!! VADSOMHELSTÄNDETTA!! 

 

- Hey! Ä de nån mer som vill hänga på eller?

-Sure! Hit med lite farligheter! 
-Kom igen! Stånga mig!

-Okej Gud. Vi har fått ihop ett gäng här. En del har varit med förr, men vi har en del nybörjare, så om du kunde ta det från början.

 

-Absolut! Vart hade ni tänkt?

 

-Vad finns det att välja på?

 

-Det finns hur många världar som helst. Frågan är vilken typ av äventyr ni är ute efter… vill ni ha en riktigt tuff utmaning så rekommenderar jag jorden.

På ytan är den jätteprimitiv, men det finns ett djup och innehåller en massa olika världar. Som en påse Gott och blandat; sött, salt, surt, bittert och starkt.

 

Det finns redan miljarder lajvare där nere som tillhör miljoner olika guilder. Alla försöker skapa sina egna sanningar och verkligheter på en och samma planet, men det finns vissa ytor som är speciellt anpassade för specialuppdrag. Allt från krig, svält, mord och blod till harmoni, överflöd, njutning och det högsta goda. Striderna utspelas mentalt, verbalt, fysiskt eller i kombination. Dom kan vara enskilda eller utföras i grupp. Dessutom kan man välja olika tidsepoker, alla har sina speciella energiströmningar… funkar som med- eller motvind beroende på vad man vill åstadkomma.

 

-Men det låter fan awsome!!  

-Ascoolt!! 

 

- Ja, då tar ni dom här papperna och fyller i dom. Ni fyller i fallbeskrivningen först. Kryssar i var ni vill börja, dvs förutsättningarna och sen vad ni vill uppnå. Som ni ser finns det även delmål som man ska ange. Numreringarna anger svårighetsgrad och sen kryssa ni i dom egenskaperna ni vill ta med er dom är också graderade…

 

-Okej…  men hur ska man veta vad man behöver?

 

 
-Det är en del av utmaningen. Det vet man inte säkert egentligen. Men om jag ska ge er ETT råd, så skulle det vara att ni inte kryssar i samma egenskaper allihop. Ni får göra det om ni vill, men det blir jäkla tråkigt. Ju större spridning desto händelserikare.Dessutom är tanken att ni ska samarbeta. Ingen kan ta med allt, men alla kan ta med nåt. Det här är inget spel där bara en står som vinnare, utan tvärtom alla kan bli vinnare om ni bara samarbetar…

 

-Hur kommer vi dit då? Koordinaterna?

 

 
-Ja nu är det så här att ni börjar som helt hjälplösa och i händerna på andra lajvare. Det kanske låter oroväckande, men ni kommer under spädbarnstiden att kunna se båda världarna parallellt och känna er trygga i vetskapen om jag är med er, men sedan kommer ni att gradvis anpassa er till människorna. Ert medvetande och minne kommer fasas ut, ni kommer att stänga dörren till vår värld och ni kommer istället att präglas av dom som är era föräldrar, dvs dom människor som ni kommer att färdas igenom. Ni kommer alla att få komma till själar ni känner. Jag går igenom era papper och gör en matchning.

 

- Men om vi inte vet nåt… hur ska vi då kunna slutföra uppdraget? Vi kommer inte ens veta varför vi är där?!

 

-Nej, det är riktigt, men ni kommer att förses med verktyg och hjälpmedel. Dessutom förses ni med livlina, så oavsett vad som händer återvänder ni hit när uppdraget antingen slutförts eller avbrutits. En del av utmaningen är just att hitta verktygen och lära sig använda dom. Det finns människor som är riktigt skillade på detta och mer än gärna hjälper er. Problemet är att ni kommer att stöta på många olika människor, med många olika åsikter och många olika sorters bevisning för att just deras sanning är den rätta.

 

-Så hur ska man veta vilket som är rätt?

 

-Ni har med era känslor och ni kommer till viss del att kunna känna er fram. Om det känns bra är det rätt, om det inte känns bra är ni off track och då måste ni leta er fram till bättre känsla. Lite som fågel, fisk eller mittemellan. Så till en början kommer era känslor att fungera som en kompass för att ni ska kunna orientera er, men sedan kommer ni också att skapa genom känslor. Ni väljer en känsla och verkligheten runt omkring er anpassas efter känslan. 


Ni kommer alla förses med en direktlinje till mig, men tyvärr kommer endast ett fåtal att upptäcka den och behärska den. Jorden är ett ganska kaotiskt ställe och det är lätt att dras med i den energin, vilket försvårar att uppfatta det subtila. För att komma i kontakt med mig behöver ni lugn och ro och stilla era tankar. På jorden använder man ord för att kommunicera och det är det ni kommer att förvänta er även av mig, men jag kommer att använda mig av det universella språket; känslorna och tankarna, i första hand. Det är svårare att behärska, men det är så pass mycket säkrare. Det är lätt att misstolka ord ochjag ”talar” till alla människor hela tiden, men det är långt ifrån alla som ”lyssnar”.
 

En del av er kommer att upptäcka att ni fortfarande kan öppna upp mot vår värld och då kommer vi att kunna hjälpa er på ett helt annat sätt! Det kommer inte att räknas som fusk utan som en superkraft


En del tar på sig riktigt stora och tunga uppgifter, så svåra att dom inte lyckas mobilisera tillräckligt med energi för att orka hela vägen och det händer att själar väljer att avsluta innan uppdraget är slutfört. Man straffas inte för att man ragequittar, utan man kommer tillbaka hit och så får man se tillbaka på vilka beslut som ledde fram till ”misslyckandet”, som ni  kommer att se det som. Och så får man en ny chans… om man vill.

 

Lycka till och vet att meningen med livet är att upptäcka vem DU egentligen är och skapa den. Det är den största utmaningen du kommer att ställas inför i livet och det kan komma att kräva många livstider. Det är du som bestämmer, ingen annan kan göra det åt dig. Ingen annan kan tala om för dig vad som är rätt och vad som är fel, det vet bara du. Om du bara följer vad andra bestämmer så kommer du att misslyckas, vilket är helt okej. Det är bara du som bestämmer om du har misslyckats eller inte. Om ditt mål är att lyckas med DITT uppdrag, så ska du tänka själv och inte låta någon annan göra det åt dig.

 

Vi ses!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS