Welcome down the rabbithole...

Herregud! Vem är det?

-Hur kan nån tro på Gud, när världen ser ut som den gör?! Va?!

Vanlig fråga. Men svar då? Svarar man ”ja” så måste man väl vara helt…

Alltså tror vi inte på Gud, utan på nåt annat… en kraft, universum, alltet eller… ja, iaf inte på "Gud"! 
Och bibeln då? Hur ska man använda den egentligen? Är det liksom okej att säga att man tror att det är Guds ord, men sen stryka allt man inte tycker passar en? Skärselden tror vi inte på längre, budorden är väl okej, men griskött kan väl inte vara så farligt. Där tog han väl i. Stena folk som jobbar på helgerna kan vi ju inte göra, men homosexuella är kanske lite sjuka…?  Vad ska vi köra på och vad kan vi liksom stryka?
Förvirrad 

Vad vill han, Gud? Liiite luddigt är det va? Nån måste ha rätt och nån måste ha fel, för liksom det går inte ihop nånstans. Vem ska man tro på? Ska man bara chansa eller finns det nåt sätt att klura ut vad han kan ha menat? Å tänk på alla människor som lever i djungeln eller… ja, nu har vi kanske hittat alla människor, förutom några i djupaste vildmarken. Men tänk på dom! Hur har han tänkt där? Tänkte han verkligen lösa hela det problemet med hjälp av mission? Verkar ju som ett helt hopplöst projekt. Det leder ju dessutom bara till osämja och krig. Å tänk dig själv om DU bodde i bushen och några utsocknes kom dit med bibeln och bara:

- Ja, vi är här för att informera om den rätta vägen. Utsända av Gud himself. Nu finns inte bibeln översatt till precis ALLA språk, särskilt inte ert men … vi kanske kan…

 

Nä, men precis va. Bibeln, en handbok från Gud eller vad är det egentligen? Indirekt är det väl det. Människor som nedtecknat i inspiration av Gud. Gud som har talat genom människor, som gärna velat dela med sig till andra och så har Gud återigen inspirerat till att häfta ihop alla dessa texter från olika tider och platser och gett dom till oss.

-Varsågoda, här får ni den enda ledtråden. Nu ska vi se hur det går! Mohahaha!

Men tack Gud, vi blev verkligen mycket klokare. Särskilt nu, typ tusen år senare.

Jag har en arbetskamrat som flyttade hit från Finland för 30år sedan. Nu tycker dom att hon pratar konstigt... 
  

Vad händer med en text som i sitt ursprung benämner Gud vid ett könsneutralt genus, men vid en översättning måste bli HAN? Vad händer med de bokstavstrogna som hävdar att kvinnor inte ska få bli präster för att ”kvinnan ska tiga i församlingen” och så plötsligt upptäcker man att ordet man översatt med kvinna, även betyder människa? Hoppsan då!

-Nä, vi kör total förnekelse här och låtsas som om att vi inte känner till någonting om detta. Vaddå ”människan” ska vara tyst när Gud talar… Vad menar dom? Naturligtvis kan han inte ha menat så.

 

Vem bestämmer hur en text ska översättas? Kyrkans män och Vatikanen...?
-HERRE GUD vi behöver lite hjälp här! Shit! Det går åt helvete! Å du, Ku Klux Klan… hur förklarar du det? Dom läser din bok varje söndag och tycker den är jättebra! Hur är det möjligt? 
 Osäker

KAN det vara så att Gud inte alls står bakom denna skrift? Det var ju iaf ett antal tusen år sen. Vad vet vi egentligen? Vi tror ju bara. Kan det vara så att Gud faktiskt skapade oss till sin avbild. På riktigt! Isf betyder ju det att vi också är skapare! Skulle Gud ha några synpunkter på vad hennes skapelse skapar? Den allsmäktige, allvetande bara:

-Nä, nu blev det inte bra här alltså! Å Jesus vilka idioter! Vad ska jag göra? Vad ska jag göra? Jag måste nog gå in och förgöra lite, fast jag sparar familjen Noak och två djur av varje sort… Sudda, sudda… Men vad gör dom NU?!! Dom är ju helt hopplösa! Jag ger dom en bok och går det åt helvete så får dom skylla sig själva asså! Bara dom som är smarta nog att klara testet får komma till mig på… på… Yttersta dagen. Undrar hur många dom blir? 144 000 kanske… harkel.

 

Kan Gud verkligen ha misslyckats med sin skapelse? Ser hon oss och världen som hon skapat som ett misslyckat projekt? Jobbar hon på annat nu? Hon kanske har kastat oss i papperskorgen för länge sen, där vi mot alla odds trots allt lyckas leva vidare. Liksom hankar oss fram.

 

Nä, Gud kan inte ha misslyckats. Det är inte möjligt. Gud är skapelsen. Om hon velat att vi skulle vara perfekta, hade hon skapat oss perfekta från början, men hon låter oss skapa fritt och betraktar oss bara och hon skriver fortfarande böcker och hon slutade inte tala med människorna för flera tusen år sedan. Det är vi som har slutat lyssna.

 

I trilogin Samtal med Gud av Neale Donald Walsh, kan man läsa om just det. Hans samtal med Gud. För 10år sedan nådde han botten och ville verkligen veta vad det var för mening med alltihop, för han såg bara det meningslösa i livet. Han skrev ett argt brev fullt av bittra och omöjliga frågor, som han uttrycker det. Plötsligt började pennan gå av sig själv. På papperet stod:

”Vill du verkligen ha svar på alla dessa frågor eller vräker du dem bara ur dig?”

Han svarade:

”Båda. Visst vräker jag ur mig, men om dessa frågor har svar är jag förbannat säker på att jag skulle vilja höra dom!”

Så var samtalet igång.

 

Böckerna är nu en av mina ”biblar”. Här känner jag sanningen. Allt faller på plats och jag tvivlar inte. Här står att livet inte är en kamp, utan en process. Man kan inte förlora och ingen kräver något resultat. Här står också att kungar kräver dyrkan, men inte Gud. Det finns inget gudomligt i dyrkan. Det är människan som lagt en mänsklig roll på Gud och därigenom förminskat henne. Dessutom har man placerat Jesus som onåbar och därigenom även förminskat människan. Well done!
Arg  

Så ska vi be och lägga ödet i Guds händer och hoppas på det bästa eller ska vi se om vi kan komma på hur vi ska ta kommandot över handling och konsekvens? Kanske kan vi försöka lyssna till rösten i våra egna huvuden, kanske har den nåt klokt att säga oss. För vi måste börja med oss själva. Vi kan inte förändra någon annan, däremot kan vi möjligen inspirera andra att följa sin inre röst.

 

Om det kommer ta lång tid? Usch ja! Men vad har vi för val? Det är bara att sätta igång! Ställ en fråga, öppna dina sinnen och ”lyssna”. Leta tecken, ledtrådar och meddelanden. I nästa sångtext, nästa rubrik, nästa film, nästa samtal du ”råkar” höra… träna din intuition. Den är inte död, bara lite förslappad. Du har tvingats till förnekelse så länge att du glömt vem du egentligen är och vilka egenskaper du egentligen är begåvad med. Vi har tappat destinationen, dags att plocka fram kompassen och ta ut en kursändring. Fråga dig inte: Vem är jag? Du kommer nog inte få nåt svar där. Fråga istället: Vem vill jag vara? Skapa sedan den personen! Kom ihåg att lydnad inte är skapande… det säger iaf Gud.

Och ta det inte så allvarligt. Avdramatisera och försök att bara vara. Jag tror det räcker. Hugg i och stötta om nåt som engagera dig kommer i din väg. Antagligen är det där du ska vara.

 

Avslutningsvis ett annat citat från Samtal med Gud:

”Din själ har fört dig till de ord du just nu läser.”

 

Tro det om du vill. 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS