Welcome down the rabbithole...

En ny tid.

Jaha… nähä… jorden gick alltså inte under den 21 december… så det är bara att pallra sig iväg till jobbet som vanligt. Eller är det som vanligt? Har det inte hänt NÅNTING?! Ni som känner mig vet att jag försöker inse och förklara att ALLT är energi. Det är allt som är. Energi är föränderlig, men ändå konstant. Den är oförstörbar, men kan ta många skepnader. Ingenting är slump, men kanske skapat omedvetet… eller inte… hmm… ja, i alla fall…

Ha ha!

 

allting går i cykler och spiraler. Mayakalenderns ”slut” visar bara på att en ny cykel påbörjats. Alla slut betyder också början på något nytt. Nya energier är alltså på väg in. Detta har hänt förut i vår historia. En gammal epok försvinner, en ny tar vid. Allt händer ju inte från en dag till en annan, men utveckling kräver förändring. Vad som händer nu är att de feminina energierna sakta men säkert blir starkare och de maskulina energierna blir svagare. Vårt medvetande kommer samtidigt att genomgå en nivåhöjning. Man kan läsa mycket om den Nya tiden, men på dessa punkter verkar alla vara överens. 

 

Människor som vill hålla fast vid det gamla kämpar emot naturlagarna. Människor som kämpar emot förändringar gynnar inte någon, tvärtom. Deras rädsla smittar av sig och skapar kaos. Och att hålla på traditionerna… vad innebär det? Våra traditioner är inte särskilt gamla egentligen och om alla människor genom alla tider, hade hållit hårt på traditionerna, HUR skulle det då sett ut idag? Nej, förändring är naturligt. Låt det ske!

 

Problemet med att allt är energi och att vi bara använder fem sinnen, är att vi inte riktigt kan uppfatta hela verkligheten… Så dags att utveckla det sjätte. I boken Samtal med Gud, av Neale Donald Walsh (som är lite av min bibel) står det att hampa är jordens räddning. Men jag skulle vilja lägga till ”och att utveckla vårt sjätte sinne”. Börja meditera, se bilder i ditt inre. Upplev din inre värld. Den är så mycket större och där finns alla svar. Det gäller ”bara” att komma åt dom. Köp inte andras svar på dina frågor rakt av. Checka med ditt inre först. Fråga dig: Kan detta stämma? Är detta logiskt?

 

Jesus, en av mina förebilder (numera Mästare Sananda) säger i Thomasevangeliet:

 

”Jag säger er; att om ni bara lär känna er själva och kommer till insikt om den kraft som finns inom er, så har ni därmed funnit Gud.”

”Vad jag påvisar är en kraft som inte kan iakttas med ögon eller uppfattas med öron, men som trots det fungerar och finns till.”

”Har ni verkligen inte upptäckt ännu att det inte finns något slut. Att början är, där ni tror slutet vara.”

”Låt dig inte förblindas av de lärdes och de maktlystnes förljugenhet och otillräckliga kunnande om livets djupaste sanningar.”

”Låt dig icke ledas av dem som är ute efter att samla sina egna lador fulla.”

”Det eviga riket kommer inte. Det finns redan. Det har alltid funnits. Ty det eviga riket finns inom dig – inrymt i din själ.”

”Jag är den jag är. Allt annat saknar betydelse.”

 

Vem behöver bibeln när allt man behöver veta står i den lilla, oförstörda skrift: Thomasevangeliet…?

 

Mitt förslag till nyårslöfte är:

Jag ska lära känna mitt inre, mitt omedvetna.

Gå en grundkurs, en nybörjarkurs i meditation där du får lära dig att grunda dig, öppna upp, skydda dig och slutligen ta kontakt med ditt inre. Där finns gåvor som väntar på att bli upptäckta. Och även om det känns motigt i början, så ge inte upp. Det är helt klart värt all ansträngning. Det svåraste är att tysta tankarna som gärna tjattrar om helt oviktiga saker och att lära sig att lita på det man faktiskt får till sig. Men när du kommit över det, så öppnar sig en ny värld. Spännande!

 

Man kan använda meditation som enbart avslappning, eller för att gå på upptäcktsfärd i ett inre landskap eller för att komma i kontakt med sin själ och därigenom få guidning och svar, som kan hjälpa oss i detta liv. För detta liv är inte vårt ”rätta” liv. Detta liv är bara en parentes i livets evighet.

 

Fundera på det… Ler

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS