Welcome down the rabbithole...

Kinesiologi - magi eller bara helt naturligt?

Jaha, och vad är kinesiologi nu då?

Så här står det på Wikipedia:
”Kinesiologi, från grekiskans ord kinesis (rörelse) är vetenskapen om människans rörelser. Den använder vetenskapligt baserade medicinska principer för att analysera, bevara och förbättra människans rörlighet. Kinesiologi skall inte förväxlas med tillämpad kinesiologi, som är en kontroversiell diagnostisk metod inom kiropraktiken.”

 

Jaha, där lärde jag mig nåt nytt... naturligtvis är det den kontroversiella diagnostiska metoden, ”tillämpad kinesiologi” jag avser här!
Ler
Jag slår vidare...
 ”Tillämpad kinesiologi är en diagnostisk metod inom kiropraktiken där man använder testning av muskelstyrkan för diagnos och terapival. Enligt de som tror på denna teori ger detta information om kroppens funktionella status. Tillämpad kiropraktik tillhör alternativmedicinen och är skild från kinesiologi, som är det vetenskapliga studiet av människans rörelser.

Tillämpad kinesiologi har kritiserats på teoretiska och empiriska grunder som pseudovetenskap och kvacksalveri. En genomgång av referentgranskade studier ledde till slutsatsen att det hittills inte finns några evidens som skulle tyda på att tillämpad kinesiologi skulle kunna användas för diagnos av organiska sjukdomar eller pre- eller subkliniska tillstånd.

Människor med olika typer av besvär har dock sagt sig bli hjälpta efter behandling med kinesiologi från utbildad terapeut, vilket kan vara ett exempel på placeboeffekten.”

 

Tänker: Bullshit! Å placebo…? Hur då?! Suck!

”Försåhärärdet…”
Vinkar 

Första gången jag kom i kontakt med kinesiologi, förlåt, tillämpad kinesiologi, var när jag av nyfikenhet bokade tid hos en homeopat som en kompis tipsat om. Egentligen såg jag mig inte alls som sjuk, utan som allmänt frisk. Visst, halsen var en svag punkt och förkylningar satte sig alltid där, jag drabbades av halsfluss typ en gång om året och jag medicinerade varje vår mot gräspollenallergi, men det betyder ju inte att man är sjuk…

 

Iaf så fick jag en förklaring på hur allt hängde ihop, hur det ena lett till det andra och vad jag behövde göra för att komma i balans igen. Jag behövde ett kostomlägg, den processade mjölken ställer till det i kroppen! Svampar härjade i min kropp, och hade förpassat mina goda bakterier till Undantaget, så jag behövde nåt svampdödande och Rejuvelac för att mina stackars bakterier skulle orka komma igen och ta tillbaka makten. Dessutom ett homeopatiskt preparat som skulle stärka min konstitution.

 

Kostintolerans, näringsstatus och dosering av preparaten gjordes med hjälp av just, kinesiologiskt muskeltest.
Hon förklarade att kroppen ”vet” vad som gör den stark och vad som gör den svag, så man frågar helt enkelt kroppen vad den behöver och vad den inte kan ta hand om.
Jag fick ställa mig upp och sträcka ut armen framför mig och försöka hålla emot när hon tryckte ner den.
Hon gjorde först ett snabbtest genom att säga: -Stark.
Jag spände muskeln och kände ett motstånd, när hon försökte tryckte ner armen mot golvet.
Sen sa hon: -Svag.
Döm av min förvåning när motståndet i armen släppte, trots att jag spände musklerna!

Chockad 

Så började hon fråga ut kroppen om olika livsmedel och kom på så vis fram till vad jag skulle undvika. Likaså doseringen på de olika preparaten… Jag kände svag, svag, stark… tveklöst.

 

Då för 20år sen var jag förundrad och fascinerad och tyckte det hela var magiskt. Nu känns det nästan bara naturligt. Allt är energi, vissa energier harmonierar och vissa inte. Varför skulle inte en muskel kunna bli svag av disharmonierande energier? Jag skriver ”nästan” bara naturligt, för det kommer mer…

 

Man kan även ”låsa in” symptom och räkna upp olika behandlingar och få stark på dom som kommer hjälpa. Men inte nog med det. Man kan även få kroppen att prioritera! Det är detta som fortfarande känns lite mystiskt, men det kryddar ju bara det hela! Om du blir stark på 5 olika behandlingar som du räknar upp, så kan du genom att hålla ihop långfingret och tummen få kroppen att prioritera, och du kommer nu bara att bli stark på EN av behandlingarna. Dvs du blir bara stark på den behandling som gör dig starkast. Gå igenom listan igen och du kommer nu bara bli stark på en utav de andra behandlingarna, den näst bästa. Osv. Coolt va!
Cool 

För x antal år sen gick jag en kurs i tillämpad kinesiologi för just den här homeopaten och vi använder oss av det här hemma vid behov. Vi har även testat på vänner, som kan ta till sig tänket. Det är ju inte alla som kan som ni förstår. Men det har varit till stor hjälp för oss och nu förstår vi inte hur man kan klara sig utan! Det är heller inte ovanligt att barnen kommer och frågar;
-Kan du kolla om jag blir stark av det här?
Det hade dom inte gjort om dom inte litade till metoden. Jag antar att dom fått bevis så det räcker, genom åren.

 

När jag läser att en terapeut använder sig av kinesiologiskt muskeltest, känner jag ett extra förtroende tack vare mina egna erfarenheter. Jag vet ju vilket betydelsefullt verktyg det är och jag är tacksam över att jag dragit det till mig, in i min verklighet.

Och ja, jag har inte haft halsfluss sedan dess och inte heller behövt medicinera mot gräspollenallergi...

 

Och här kan ni läsa om hur det fungerar, egentligen:

http://www.kinesiologi.se/kinesiologi.asp

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.04 | 13:53

Hade ett gammalt födelsemärke som plötsligt började växa,framförallt på höjden. Misstänkte basiliom och strök på bikarbonat+kokosolja. Borta på 2 veckor.

...
26.03 | 17:35

Skitkass det inte gick att skriva mer här. Det finns riktiga läkare som riskerar sina sina jobb och rekommenderar alternativa cancer behandlingar, å räddar liv!

...
23.11 | 10:10

Underbart bra skrivet, tack!

...
28.11 | 00:48

Detta måste ni bara läsa !

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS